Стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні


  • 10/04/2019
Стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні

Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації інформує: стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні.

Платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» спільно з Міністерством аграрної політики, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».
Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:
– що таке нове харчове законодавство України;
– що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
– хто такі оператори ринку;
– що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
– що таке НАССР та як його правильно читати.
Курс стане у пригоді усім – представники бізнесу дізнаються, які нові вимоги тепер ставляться перед ними, фахівці державного сектору в харчовій галузі отримають пояснення їхньої рутинної роботи у цікавій манері. А кожен українець зможе довідатись, як отримати безпечний харчовий продукт.
Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням (https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about).
Реєстрація стартує о 12:00 8 квітня 2019 року. Запрошуємо усіх охочих.

Довідково:
В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Тематика курсу:
1. Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
2. Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

Автори курсу:
Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.
Запрошений спікер курсу:
Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.

Коментарі