У спекотний період на підприємствах слід відкоригувати режим роботи

10.08.2018 | 11:34
Версія для друкуВерсія для друкуВідправити на e-mailВідправити на e-mail
Район: 
false

Управління Держпраці у Чернівецькій області  застерігає роботодавців та працівників щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.При роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря плюс 35 за Цельсієм і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15 - 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях.

При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4 - 5 годин і 1,5 - 2 години для осіб  без спеціального одягу.Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною (екстремальною).За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.  Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час. В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодших 25 і не старших 40 років.В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24 -25ºС. Для захисту від надмірного теплового випромінювання працівникам необхідно використовувати спеціальний одяг, або одяг з натуральних тканин.З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму.Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно - кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.Вживати  воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30ºС і виконанні фізичних робіт,  потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.

Працівникам слід переглянути свій харчовий раціон й наповнити його фруктами й овочами.

 

 

 

  •  
-